Ileen
Montijn

 

House of Cards

7 maart 2015

First Lady Claire Underwood (Robin Wright) in Netflix-serie House of Cards

First Lady Claire Underwood (Robin Wright) in Netflix-serie House of Cards

Amerikanen vinden Claire Underwood, de berekenende vrouw van de nóg berekenender politicus Frank Underwood (‘Francis’, noemt zij hem) in de tv-serie House of Cards het toppunt van chic. Kil, een ijskoningin zelfs, maar prachtig.

Ik zie het niet. Haar kapsel, een rare blonde helm die over haar voorhoofd valt, doet bijvoorbeeld niets voor haar gezicht. Integendeel, het maakt het eerder grover, en soms herinnert het zelfs aan het kale-mannenkapsel van weleer, met een naakte schedel eronder.

En dan die nauwsluitende jurken… minimalistisch, ultra-chic, zo kreunt heel Pinterest. Waarom? Ze zijn door en door gestyled in vijftig tinten grijs. Ze verraden geen plezier in kleding, maar uitsluitend het streven om Claires slanke lijn te accentueren. Broeierig en saai tegelijk – hm, daar zeg ik wat.

Wat voor Claires look geldt, geldt eigenlijk voor het derde seizoen van House of Cards als geheel. Het is gewoon niet zo vreselijk boeiend. Die man had nooit president moeten worden, en van haar is onduidelijk of ze een hart heeft, ergens in dat gestileerde lijf, of toch niet.

Als ze niet oppassen raken ze me kwijt. Maar nu nog even niet hoor: vanavond kijk ik naar aflevering zeven.